Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste lezer,

Ik ben vorig jaar december terug uit Chili gekomen, waar ik een half jaar had gestudeerd. Terug uit chili ben ik bij mijn vriend ingetrokken in leeuwarden, totdat ik op een gegeven moment mijn paspoort wilde verlengen (ergens halverwege april geloof ik) en mij realiseerde dat mijn postadres ( blijkbaar al woonadres) nog bij mijn vader was in gemeente zuidhorn. Toen ben ik door Duo opgegeven als inwonend, omdat blijkbaar bij terugkomst je postadres verandert in woonadres. Dit had ik toen willen aanvechten, maar ik zat midden in het afronden van mijn stage tot eind augustus en een verhuizing, daardoor heb ik het maar even laten rusten. Niet verstandig, dat zie ik nu ook in want voor 3 maanden moet ik het rest bedrag dus terugbetalen en onlangs bezwaar gemaakt in juni en dit is afgewezen wegens dat mijn bezwaar veel te laat is ingezonden.

Nu mijn vraag: ik ben benieuwd of het enigszins nut nog heeft om 46 euro te betalen en hiervoor in beroep te gaan? Ik heb namelijk wel overtuigend bewijsmateriaal aangeleverd.

Ik hoor het graag en alvast bedankt :)

Als u het bezwaarschrift te laat heeft ingediend, bent u door DUO niet ontvankelijk verklaard in uw bezwaren. De bezwaartermijn van 6 weken is een termijn die zeer strikt wordt gehanteerd door rechtbanken en overheidsinstanties. Een beroep heeft in dit geval alleen zin als u kunt aantonen dat het voor u absoluut onmogelijk was om eerder bezwaar aan te tekenen. Alleen als uw situatie echt uitzonderlijk was, heeft een beroep enige kans van slagen. Als ik uw verhaal zo lees, moet ik eerlijk zijn en zeggen dat mijn inschatting is dat het instellen van beroep eigenlijk geen kans van slagen heeft. Helaas.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag