Vraag

Ik woon in de vrije sector in een appartement dat enorm gedateerd is, en de huurprijs is verhoogd naar 915 euro per maand. dit is de helft van mijn salaris. ik heb bezwaar ingediend (5x) sinds mei maar hier komt geen reactie op. ook na bellen word gezegd dat ik geduld moet hebben. mijn vraag is of zo'n hoge huur mag als hetgeen dat je er voor krijgt het bij lange na niet waard is, en mag de huur zo verhoogd worden dat het de helft van iemand zn salaris in beslag neemt. omdat het vrije sector is weet ik niet of ik er iets tegen kan beginnen. de salaris eis is inmiddels ook verhoogd met 600 euro netto. mogen ze mij nu op straat zetten omdat ik dat niet verdien? en wat als ik mijn baan verlies en onder de salariseis kom waar ik oorspronkelijk voor getekend heb, mogen ze me er dan uitzetten?

Deel deze vraag

1 Reactie

Voor vrije sector woningen geldt er geen huurbescherming en geen maximale huurgrens. De verhuurder kan dus de huur verhogen naar eigen inzicht. Wel vindt er jaarlijks een huurverhoging plaats en uw contract geeft aan met hoeveel. Is dit niet aangegeven dan kunt u naar de rechter als dit onredelijk is.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm