Vraag

Goede middag ik ben door medische fouten arbeidsongeschikt geraakt dit is nog erg recent zit hierdoor met 2 vragen kan ik de chirurg aansprakelijk stellen voor zijn fouten en verminking
En omdat ik nu na 30jaar trouwe dienst whia uitkering krijg en tot maar mei 2019 volledig arbeidsongeschikt ben word ik in mei neem ik aan gekeurd je leest allerlei vervelende verhalen op het internet weet ik niet echt wat te doen weet uwat antwoorden of zijn er specialisten waar ik al contact mee kan krijgen

Deel deze vraag

3 Reacties

2 U kunt de chirurg wel aansprakelijk stellen maar zal wel met goede argumenten en feiten moeten komen, daar het doorgaans lastig is om de aansprakelijkheid aan te tonen. U kunt desgewenst direct contact met mij opnemen om uw zaak nader te bespreken. Klikt u op de button naast dit antwoord voor direct contact. Is de chirurg aansprakelijk bevonden dan worden de te maken juridische kosten ook vergoed. Het kost u dus niets.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Mag ik u morgen hier over bellen.
Ik word net verpleegd en dan is de verzorging ook uit huis
Ik hoop dat u dat begrijpt
1 Ik begrijp dat je stelt dat er een medische fout is gemaakt en dat je de chirurg aansprakelijk wilt stellen hiervoor. Er is pas sprake van een medische fout wanneer de chirurg niet heeft gehandeld zoals van een redelijk bekwaam en redelijk handelend arts mag worden verwacht. De bewijslast rust in beginsel op jou. Om aan te kunnen tonen dat er sprake is van een medische fout zal het medisch dossier moeten worden opgevraagd en zal vervolgens een medisch adviseur deze informatie moeten beoordelen.

Daarnaast begrijp ik dat je vragen hebt over een WIA-keuring. De WIA-keuring zal in principe plaatsvinden na 104 weken arbeidsongeschiktheid. In dat geval gaan een verzekeringsarts en een arbeidsdeskundige van het UWV kort gezegd beoordelen in welke mate je arbeidsongeschikt bent.

Gezien jouw situatie adviseer ik om contact op te nemen met een LSA-advocaat in de buurt van jouw woonplaats. Een LSA-advocaat is een advocaat die zich puur gespecialiseerd heeft in de behandeling van letselschadezaken. .

Veel sterkte met de situatie gewenst.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm