Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte ls,
Ik ben werkzaam als verpleegkundige in de wijk bij een grote landelijke zorgaanbieder.
22 juni 2018 heb ik mij ziek gemeld met vermoedelijke diagnose spit, door fysiotherapeut bevestigd. Na bezoek aan huisarts werd ik ook doorverwezen naar reumatoloog wegens al 5 jaar bekend zijn met artrose . Dit was niet de reden van ziekmelding, dat was spit.

Op advies van Fysiotherapeut mocht ik werk weer langzaam opbouwen op geleide van kunnen.
Ik moest mij voor 50 % beter melden, ik werk 28 uur in de week, dus voor 14 uur beter gemeld.
Dat was 16 juli 2018. In de weken er tussen ben ik benaderd door regiocoach dat het bedrijf waar ik werk dat zij mij in de poortwachterswet ging plaatsen omdat het bedrijf verwacht dat ik in de toekomst door de artrose mijn werk niet meer kan uitvoeren of regelmatig ziek zal zijn.

Ik ben op eigen verzoek naar bedrijfsarts geweest.
Naar mijn oorspronkelijke ziekmelding spit wordt niet gekeken. Er is een aanvang gemaakt met een belastbaarheidsanayse en deze is zonder mijn toestemming gedeeld met mijn werkgever.
Van bedrijfsarts moet ik 50% blijven werken, ik ben inmiddels genoeg hersteld om meer te kunnen werken, wat niet goedgekeurd wordt.

Mijn vraag is of ik al in zo een vroeg stadium van ziekmelding in de Poortwachterswet spoor 2 terrecht mag komen?
Dat ik fysiek zwaar werk heb en dat ik niet tot mijn 67 tigste zal volhouden weet ik zelf ook wel, ik ben 60.
Mijn werkgever zegt dat alles wat zij in gang hebben gezet in mijn voordeel is. Dat is wat ik betwijfel.
Raadt u mij aan om hun plan van aanpak te tekenen? als ik dat doe ga ik akkoord met hun werkwijze
Als u zegt dat het legaal is dan heb ik mij daarin te schikken.

Op mijn vraag aan regiocoach of ik moet melden aan eventuele nieuwe werkgever waarom ik ander werk wil doen werd mij het advies gegeven vooral niet te zeggen waarom ik van baan verander!

Ik hoop dat ik mijn vraag duidelijk genoeg gesteld heb.
Met vriendelijke groet,

De bedrijfsarts mag zonder uw toestemming geen medische gegevens aan de werkgever verstrekken (beroepsgeheim). Hij mag dus ook niet de ziekte-oorzaak melden. U kunt daarover een klacht bij de Arbodienst indienen. En daarna evt. bij Regionaal Medisch Tuchtcollege.

Wanneer u arbeidsgeschikt bent voor de eigen functie, dan moet de werkgever die aanbieden. Eventueel moet de werkgever de functie aanpassen. Pas wanneer dat niet kan, dan komt ander passend werk bij de eigen werkgever aan de orde. Werk bij een andere werkgever (spoor 2) is het sluitstuk. Ik krijg dan ook de indruk dat uw werkgever een loopje neemt met de regels. Ik adviseer u de FNV brochure Wie schrijft, die blijft te lezen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag