Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Stel ik ben eigenaar van een huis in Spanje. Vervolgens wordt dat huis illegaal gekraakt en vervolgens verhuurd via een fake-contract aan een jong stel met 2 jonge kinderen. Deze verblijven 7 maanden in mijn huis en verbruiken bijzonder veel stroom. Ze zijn zo sluw om 2 keer iets over te maken om afsluiting te voorkomen. Na die 7 maanden vertrekken ze, volgens fake-contract uit mijn huis.
Echter er staat nog een stroomrekening open van 500 euro. De verzekeraar weigert deze te voldoen, ondanks dat de Guardia Civil een rapport heeft opgemaakt waaruit overduidelijk bovenstaande blijkt. Bovendien heeft de Guardia Civil ook alle adresgegevens van het stel in Nederland, maar mag ik die niet inzien.
Ik meld dit zowel bij de verzekeraar als ook de electriciteitsmaatschappij. Beide doen er niets mee, maar laatstgenoemde sluit mij wel af van stroom. Ondanks dat ik 10 jaar lang altijd netjes betaald heb; alleen het verbruik van het stel wat illegaal 7 maande 'woonde' in mijn huis, wil ik niet betalen.

Mijn vraag:
Moet ik betalen?
Of mijn verzekeraar?
Of moet de electriciteitsmaatschappij, dan wel de verzekeraar daarvan het verhalen op degenen waarvan zij de adresgegevens hebben via de Guardia Civil?
Of moet de electriteitsmaatschappij het zien als een schade die gedragen dient te worden door het collectief van abbonees(net zoasl bij schade door illegale stroomaftap), i.p.v. van zich te beroepen op het contract met mij?
Ik ben immers slachtoffer van een misdrijf en navenant de elctriciteitsmaatschappij ook.

Dank voor uw aandacht.

Spaans recht is van toepassing, maar dit sluit meestentijds wel aan op Nederlands recht. In Nederland zou u de energiemaatschappij moeten betalen en heeft u een vordering ter grootte van dat bedrag plus uw schade op het stel. of de verhuurder. Als uw verzekeraar dit soort schade niet uitsluit zou u deze kunnen aanspreken, vervolgens gaat de verzekeraar verhaal halen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag