Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Sinds 7 jaar huren wij een kavel op een camping waarop wij een stacaravan hebben gekocht. Toen wij 7 jaar geleden de kavel gingen huren sprak het feit dat deze deels omringd wordt door bomen ons erg aan. Nu, 7 jaar later wil de campingbeheerder dat wij deze bomen verwijderen (of laten verwijderen) omdat ze te hoog zijn en niet meer bij de uitstraling van de camping passen. Wij hebben een aantal offertes laten maken en het verwijderen gaat ons honderden euro's kosten. Dit is voor ons geen optie, aangezien we ook al jaarlijks €3200 stageld betalen en wij zeer gering gebruik (kunnen) maken van onze caravan. Zelf verwijderen is echter zeer riskant omdat de bomen zo'n 20/25 meter hoog zijn en wij omringd worden door andere chalets, schuurtjes en caravans. Stel je voor dat zo'n boom op een ongelukkige plek neerkomt, wie is daar dan aansprakelijk voor? En ik vraag me sowieso af of wij überhaupt wel aansprakelijk zijn voor het verwijderen van deze bomen. Wij huren deze plek slechts, de camping eigenaar is eigenaar van het terrein. Bovendien stonden de bomen er al toen wij deze plek van hem gingen huren. Kortom; wat zijn onze rechten en plichten in deze casus?

In beginsel is de campingeigenaar aansprakelijk voor verwijdering van de bomen. De schade die daar eventueel uit voortvloeit is ook voor zijn rekening. Dit is slechts anders als er contractueel is afgesproken dat u de zorg heeft voor verwijdering. Ik zou dus niet zomaar akkoord gaan met verwijdering van de bomen.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw snelle reactie! Ik heb de eigenaar vandaag een mail gestuurd met daarin het verzoek om samen aan tafel te gaan. Ik neem uw antwoord daarin in mee en mochten wij er samen niet uitkomen dan benader ik u weer!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag