Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben voor de 6 de keer aan gehouden met rijden onder invloed. Ik stond langs de kant van de weg met een lekke band en moest toen blazen. Er werd mij na het blazen vragen gesteld en ook of ik had gereden en heb nee gezegd. Ik had575 ugl geblazen. De laatste keer was 8 jaar geleden. Mogen ze mijn vorige mee nemen.? Ik moest wel mijn rijbewijs inleveren. Wat kunnen ze me opleggen? Ja en hun hebben me niet achter het stuur gezien maar gehoord van de 2 andere personen die ik niet heel goed ken dat ik reed. Groetjes marleen

Ten eerste, is het verboden om met alcohol in het lichaam een voertuig te besturen. Ten slotte, zult u een boete krijgen en een educatieve maatregel. U heeft geluk dat u ná 5 vijf jaar bent aangehouden voor hetzelfde delict, anders was u waarschijnlijk uw rijbewijs kwijt geweest. U moet wél denken aan een forse boete van gemiddeld € 800,00 tot € 900,00. (boete en educatieve maatregel)

Ook moet er u rekening mee houden dat u waarschijnlijk uw rijbewijs kwijt bent voor een lange periode. Vervolgens zult u een verklaring van rijbevoegdheid moeten aanvragen met een daaraan hangend psychiatrisch onderzoek naar uw rijbevoegdheid. Wat wederom forse kosten met zich meebrengt, daar u al voor de zoveelste keer bent aangehouden voor het rijden onder invloed.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag