Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn broertje was samen met een vriend op zoek naar een reis voor volgend jaar. Hij kwam hierbij op de website van mambo reizen. Ze zagen een mooie reis naar Peru waarbij stond bereken je prijs. Om die prijs te berekenen moest je je gegevens invullen. Hij dacht voor een offerte, maar dit bleek een boeking te zijn.

Heel vervelend natuurlijk.. De reis is al voor 5 september. Zij hebben hier geen geld voor en bovendien moeten ze allebei werken. Ze hebben gelijk contact opgenomen met mambo reizen, maar zij zeggen dat alles al geregeld is en dat ze dan annuleringskosten moeten betalen van 3400 euro! De reis was rond de 2000 pp.

Nogmaals ze hebben dit geld helemaal niet. Bovendien is er verder niks bevestigd met een rekeningnummer of sofinummer, dus ik vind het heel raar dat ze dat zomaar kunnen doen.

Ze blijven nu appen, mailen en bellen dat ze het geld willen anders schakelen ze een incassobureau in. Mijn broertje en zijn vriend zijn hier heel gestressed over.

Is er iets wat we hier aan kunnen doen? Ik hoop dat er iemand is die ons kan helpen.

Indien er een pakketreis of samengestelde reis is afgenomen via een website , dan moet de aanbieder ervan aan heel wat eisen voldoen die ervoor zorgen dat de informatie transparant en zonder misleiding of hiaten bij de ontvanger binnenkomt. In dit specifieke geval is het geen slecht idee om de procedure en de pagina,s vast te leggen in screen shot . het kan best zijn dat de informatie misleidend was , in dat geval bestaat er geen afdwingbare overeenkomst . Ik kan een en ander voor u beoordelen, neemt u dan contact op?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag,

Bedankt voor uw reactie.

Het staat verwarrend op de website, maar misleidend kan ik het helaas niet noemen..
Mijn broertje was samen met wat vrienden en ondertussen aan het zoeken voor reizen en heeft echt niet goed opgelet.

Inmiddels contact gehad met de reisorganisatie en zij wilde eerst niks doen, maar hebben na lang aandringen toch iets van de kosten afgekregen omdat er iemand anders ook deze reis boekte en zij dus 1 persoon omgeboekt hebben (zeggen ze) Nu blijft er nog een restbedrag van ruim 1100 euro over wat ze natuurlijk ook niet kunnen betalen.

De jongens zitten met het handen in het haar omdat er nu al gedreigd word met incasso en deurwaarders.


Dat is een goede stap van het reisbureau. Nog tegen zeg gezegd kan worden dat bepaalde kosten niet worden gemaakt omdat hij feitelijk niet meegaat , bovendien kan de belasting (luchthaven) worden teruggevraagd. Een andere methode is dat zijn handeling niet rechtsgeldig en niet afdwingbaar is maar dan zal er toch echt moeten worden gekeken of de informatie en de wijze waarop een overeenkomst via het internet wordt gesloten aan de wettelijke vereisten voldoet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag