Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Dhr/Mevr,
Wij hebben onlangs een nieuwe keuken gekocht. Tijdens de gesprekken over de keuken heb ik aangegeven een inductie fornuis met oven te willen kopen die niet meer stroom nodig heeft dan 2 fase. (door eerdere slechte ervaringen met het aanleggen van de stroomvoorziening bij mijn ouders).
De verkoopster bevestigde mijn vraag en ik ben er van uit gegaan dat het fornuis niet meer stroom nodig heeft dan de 2 fase.
Dit hebben we op deze manier aanlaten leggen door een elektricien.
Toen de keuken eenmaal op zijn plek stond, bleek de oven niet te werken. Een monteur is gekomen en die vertelde ons dat het fornuis 3 fase stroom nodig heeft.

Nu heb ik morgen een afspraak bij de keukenzaak, omdat zij zeggen dat ik maar beter de papieren van de keuken had moeten lezen. Op deze papieren staat het fornuis afgebeeld. Bij de afbeelding staat aangegeven hoeveel watt elke kookzone en de oven is. Daaruit had ik moeten begrijpen dat dit fornuis 3 fase stroom nodig heeft, want het staat er niet expliciet bij. Ook op de plattegrond voor het aanleggen van alle stroom en leidingen staat het er niet bij.

Ik zou graag zien dat het fornuis omgeruild wordt of dat ze ons tegemoet komen in de onkosten (rond de 3000 Euro) die we moeten maken om dit fornuis aan te sluiten.

Waar heb ik recht op in deze situatie?

De verkoper moet leveren wat er is afgesproken, zodoende moet u de verkoper wijzen op zijn herstelplicht van de nakoming in de overeenkomst. Dat u maar goed moet lezen, staat daar geheel los van. Mocht u er niet uitkomen, dan kan een schrijven een jurist een goede bijdragen leveren.

Beoordeel dit antwoord:

Er is een non conform product geleverd en dus heeft u recht op herstel dan wel kosteloze vervanging. Al hetgeen is besproken en aan u toegezegd behoort toe aan de inhoud van de overeenkomst. Het zou fijn zijn als u een verslagje zou hebben van het gesprek en een getuige die dit wel ondertekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag