Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste meneer/mevrouw,

Mijn vriend en ik zijn bezig met het kopen van een nieuwbouwwoning. Wij willen graag een aanbouw aan de woning. Op de website van het betreffende nieuwbouwproject (via een woonconfigurator (daar kun je je woning aanpassen zoals jij het graag wilt hebben) en in de koperskeuzelijst (die je kon downloaden en die we in het eerste gesprek met de makelaar ook hebben gekregen) stonden twee verschillende prijzen voor een aanbouw.
In juli hebben wij een gesprek gehad met de makelaar. Daarin heb ik dit prijsverschil ook aangegeven. De makelaar gaf toen aan dat hij dacht dat wij moesten uitgaan van de prijsopgave van de koperskeuzelijst. Een dag later kregen wij een mail van de makelaar met daarin de mededeling dat de koperskeuzelijst niet goed was en dat de prijs is aangepast.
Mijn vraag aan jullie is eigenlijk of ze deze lijst zomaar aan mogen passen en dat dan de prijzen veranderen. Naar mijn idee kunnen ze dan steeds de lijst aanpassen en dat lijkt me niet helemaal te kloppen. Ik heb in de keuzekoperslijst ook geen kleine letters gevonden waar staat dat de prijzen onder voorbehoud zijn.

Ik hoop dat ik het duidelijk hebt uitgelegd en dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden.

Met vriendelijke groet

Als u heeft aangegeven dat u aanbouw wilde hebben voor de prijs vermeld op de koperskeuzelijst, dan is er een overeenkomst en miet de aanbouw gebouwd worden voor die prijs. Met andere woorden indien u het aanbid heeft aanvaard dan is er een overeenkomst tot stand gekomen .
Feit is dat prijzen kunnen fluctueren. Dit laat onverlet dat als u een prijs heeft geaccepteerd er dan een overeenkomst is.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het snelle antwoord. Toch nog even een korte vraag m.b.t. uw antwoord.
In het gesprek met de makelaar hebben wij toen we aangegeven dat wij een aanbouw wilden, maar er is op dat moment niets getekend. Het was een eerste oriënterend gesprek. De papieren (koperskeuzelijst met verkeerde prijzen) hebben wij mee naar huis gekregen.
Kan ik dan nu aannemen dat wij geen overeenkomst hebben en de nieuwe prijs voor de aanbouw moeten betalen?

Alvast bedankt voor uw antwoord.


Er is geen overeenkomst tot stand gekomen. Aangezien er hier sprake is van een koop-/aannemingsovereenkomst met betrekking tot een woning, komt de overeenkomst eerst tot stand na ondertekening door beide partijen van koop-/aannemingsovereenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

het gaat om de prijs. Dat is de prijs die aanvaard is. Als potentiele koper aangeeft dat de aanbouw voor bedrag x akkoord is dan moet die overeenkomst worden gemaakt en kan geen andere prijs worden gehanteerd. Dát was de vraag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag