Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Sinds 7 maanden heb ik nieuwe bovenburen een stel van 74 jaar. Ze hebben een vinyl vloer liggen zonder ondervloer wat erg veel overlast geeft in de vorm van lopen en praten. Ik woon er 10 jaar en dit zijn mijn 3e bovenburen en ik heb nooit overlast gehad tot nu. We wonen in een appartementencomplex met VVE. Bij de VVE heb ik de overlast gemeld en zij hebben vastgesteld dat de vloer niet ligt volgens het huishoudelijk regelelement. Maar de bovenburen doen niks aan de vloer. De VVE kan mij niet verder helpen omdat wij als VVE geen rechtsbijstand verzekering hebben. Zelf heb ik ook geen rechtsbijstand verzekering.
Zelf heb ik gepraat met ze en zelfs nog aangeboden de helft van de vloer te betalen. Ze beloven van alles maar er gebeurt niks. Ik weet niet meer wat ik er aan kan doen. Graag hoor ik wat ik nog kan doen.

Dat van geen rechtsbijstandverzekering hebben is natuurlijk onzin, het heft de aansprakelijkheid van hen en/of uw buren niet op. Zij dienen te handhaven als er wordt afgeweken van de regels. Maar ik kan me voorstellen dat oudere mensen er niet zitten te wachten op verbouwing, misschien helpt het dan om aan tafel eens goed te praten .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goed praten is al gebeurt maar levert niks op. Wat kan ik verder doen?


Op grond van het burenrecht boek 5 kunt u ook ageren in verband met onrechtmatige burenhinder door geluid . Omdat uw buren niet voldoen aan de VVE normering staat u wat dat betreft wel sterk. U kunt hen dus sommeren de vloer hier wel aan te laten voldoen en dreigen met een rechtszaak. Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag