Vraag

Goedendag, Ik heb van mijn neef een particuliere woning overgenomen. De verhuurder ging tijdens de overdracht met vakantie, maar zei ga jij de woning maar in, na mijn vakantie komt het huurcontract. Na ruim anderhalve maand komt hij met een voorlopig huurcontract waar mondeling gemaakte afspraken niet in staan. Contract is dan ook niet getekend. Ik zat er al ruim een week in, toen ik mij in wilde schrijven bij de Gemeente. Wat schetst mijn verbazing!! De woning is niet bekend bij de gemeente!!! Dus deze verhuurder verhuurt het huis onder. Met nog 2 bedrijven en een gezin (dus nu met z'n vieren) hebben we dus ook maar 1 afvalbak. Ik heb gezegd dat ik hier niet mee accoord ga en dus ook de spullen er weer uit ga halen en vertrek. Nu wil de verhuurder wel dat ik 1 maand de huur betaal. Nou aan illegale praktijken werk ik niet mee, en wil dan ook niets betalen. Mag ik dit doen????

Deel deze vraag

2 Reacties

1 In beginsel is er (mondelinge) overeenkomst tot stand gekomen. Echter, er is sprake van illegale praktijken wat weer de overeenkomst ondermijnt en u bent niet daaraan gebonden. U kunt eerst vorderen van de verhuurder om legaal te verhuren. Ik denk dat de verhuurder aan het kortste eind zal trekken als hij een procedure opstart.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Heel hartelijk bedankt voor Uw snelle reactie.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm