Vraag

Goedemiddag,
Ik ga mijn vraag proberen uit te leggen:
Ik krijg nu huurtoeslag, maar op de manier zoals we het nu geregeld hebben ga ik dat ik 2019 niet meer krijgen.
Maar ik heb het wel nodig.
Het punt is dat de oma van de kinderen, mijn ex-schoonmoeder, spaart voor haar kleinkinderen, super fijn natuurlijk. Maar het vermogen van de kinderen zal in 2019 zo gegroeid zijn dat ik geen recht meer zal hebben op huurtoeslag. Bij de belastingdienst werd er gezegd dat ik een verzoek kon doen tot bijzonder vermogen. Maar het geld staat nu op een generatiespaarrekening en staat niet vast, omdat het nu niet vast staat gaat de belastingdienst het niet beoordelen als bijzonder vermogen denk ik. Ik heb begrepen dat er daarvoor een BEM causule aan de rekeningen toegevoegd moet worden, zodat het geld vast staat tot de kinderen 18 zijn. De Rabobank geeft aan dat deze causule toegevoegd kan worden aan de rekeningen.
Bij de belastingdienst heb ik begrepen dat ik dan ieder jaar opnieuw het verzoek bijzonder vermogen zal moeten indienen. Dus wordt de situatie ieder jaar opnieuw beoordeeld. Dat vind ik een nog al spannend idee.
Mijn vraag is, is een BEM clausule op de rekeningen van de kinderen een goede oplossing om de belastingdienst dit vermogen niet mee te laten rekenen voor mijn vermogen bij het recht op huurtoeslag?
En hoe zeker is het dan dat het verzoek bijzonder vermogen ieder jaar hetzelfde behandeld wordt?

Deel deze vraag

1 Reactie

Dat is niet zeker voor de toekomst kan alles veranderen. Ik zou zelf de clausule toevoegen, dan heeft u gewoon recht op toeslag enz.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm