Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Zus en 6 broers beschikken over een ha grond (erfdeel). een broer heeft deze grond gepacht, maar na een aantal jaren de pacht mondeling opgezegd. Heeft vervolgens het perceel zonder overleg in gebruik genomen. Heeft daar, wederom zonder overleg, huisjes opgezet en verhuurd. Zus en broers zijn inmiddels geruime tijd bezig broer te bewegen inzage te geven in zijn inkomsten uit het perceel van de erven en het positieve resultaat daarvan te delen met zus en de andere broers. Betreffende broer reageert niet op verzoeken inzage te geven in de financiƫn.

Nu de broer niet bereid is om inzage in de administratie terzake het perceel van de erven te geven, zal dit zonodig in rechte moeten worden afgedwongen als een schriftelijke sommatie van een jurist/advocaat geen verschil maakt. Ik ben desgewenst graag bereid u in deze kwestie bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Inmiddels uw reactie gezonden naar zus en broers. Een bijkomend probleem is dat zus en 5 broers gedurende vele jaren in onderhandeling zijn met een exploitatiemaatschappij over verkoop van de grond. De betreffende broer weigert daaraan mee te werken, en stelt eisen m.b.t. de verkoop. Eerder heeft deze broer een deel van de grond mogen verkopen teneinde de verkoop van zijn toenmalige woning mogelijk te maken. Daarbij is de afspraak gemaakt dat de opbrengst daarvan zou worden gedeeld bij de verkoop van het totale perceel. Edoch, hij weigert mee te werken aan de verkoop van het totale perceel (zie boven). Na de inmeting van het verkochte deel door het kadaster blijkt broer een aanzienlijk groter deel te hebben overgedragen bij de verkoop van zijn voormalige woning. Ergo, er is hier sprake van enige complexiteit.


Complexiteit is vaak inherent aan de zaken die ik in behandeling krijg. Ik sta u zonodig graag bij om deze kwestie op te lossen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag