Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ongeveer twee/drie maanden geleden heb ik bij mijn tante in Duitsland via hun WiFi een film gekeken via PopcornTime, nu heeft mijn tante een brief gekregen waarin staat dat zij een boete van ongeveer €1000 heeft gekregen. Is er een mogelijkheid om deze boete te verlagen (ik ben student, toen nog middelbare scholier, wel 18 jaar). De brief is in het Duits dus ik heb enige moeite gehad met het ontcijferen, maar volgens mij is de boete zo hoog omdat PopcornTime een systeem gebruikt dat iedereen die een film download een deel van het bestand op hun computer bewaard en het dus zo mede mogelijk maakt om te verspreiden? Ik wist dit echter niet, misschien kan dat helpen?

Alvast heel erg dank voor uw hulp!

Het gaat er in feite om of u doelbewust deze actie heeft ondernomen. Als er geen opzet aanwezig is dan kan men u ook niet aanspreken voor deze boete. Popcorn Time zal dit éérst moeten kunnen aantonen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De boete komt van Warner Bros (of een instantie die speciaal zoekt naar mensen die illegaal films kijken, namens Warner Bros), omdat PopcornTime een programma is waarmee je films illegaal kunt kijken. Is er dan nog steeds sprake van het feit dat zij (deze instantie) moeten bewijzen dat het met opzet is?


Als u vooraf weet dat u 'illegaal' bezig bent, dan zoekt u de problemen uiteraard zelf op. En dan is er wel een vorm van eigen schuld te bespeuren.

Beoordeel dit antwoord:

Popcorn Time geeft ter kennen - zojuist bezien - dat men alle films kan kijken. Zodoende, denk ik dat het probleem hier ligt en niet bij u, als kijker/afnemer.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus dan zou de aanklager moeten bewijzen dat ik het van te voren wist? In elk geval ontzettend veel dank voor uw hulp tot nu toe!


Het is ingewikkelder. Zij hebben bewezen dat uw tante de eigenaar van de wifi is van die hun geestelijke eigendoom word misbruikt. Als zij aantoont dat zij niet degene was die wifi had gebruikt maar familieleden die ze wel geïnstrueerd had dat zij zoiets niet mogen doen zou zij vrijuit gaan – maar Warner zal wel achter u aan. Of zij de “boete” van u uit Nederland eisen en naar de rechter stappen als u niet betaald is niet zeker. De hoogte is wel verhandelbaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag