Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een abonnement bij een kabelmaatschappij, (waaronder vroeger kabelmaatschappij-1 en -2 vielen). En ga verhuizen en wil dit overzetten. Heb gebeld met de sales-afdeling en kreeg een aanbod wat minder goed zou zijn dan mijn huidige abonnement (zelfde prijs zonder extra zenderpakket) of ik kon niks veranderen en heb dus gezegd mijn huidige abonnement te houden.

Nu blijkt bij de technische dienst omdat ik van voormalig kabelmaatschappij1-gebied naar voormalig kabelmaatschappij2-gebied ga ik mijn abonnement niet mee kan nemen en technisch een nieuw abonnement zou krijgen en ik het zenderpakket kwijt zal raken.

Geldt nu dat ik een mondelinge overeenkomst had met de sales-afdeling en dat ik een abonnement met het zenderpakket kan houden? In principe is het namelijk alleen een extra pakket dus technisch zou het prima mogelijk zijn alleen is de prijs dan anders. Bovendien wist de sales-afdeling dat ik van kabelmaatschappijgebied1 naar kabelmaatschappijgebied2 zou gaan.

Een mondelinge overeenkomst is rechtsgeldig en een partij kan dit afdwingen, maar dan zal er voldoende bewijzen moeten zijn. Als u door de wijziging van de kabelmaatschappij niet meer hetzelfde pakket heb, dan kunt u meestal kosteloos opzeggen.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag