Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een onbekende heeft felle LED spots aan de voorgevel van mijn pand -mijn eigendom- gemonteerd. Iemand is zelfs mijn balkon opgeklommen om daar twee spots te plaatsen. Mijn beneden buurman -een restaurant- ontkent alle betrokkenheid. Mijn andere buurman -een hostel- verwijst naar een alliantie van winkeliers in de straat waar ik woon. Dit alles is gebeurd zonder mijn toestemming en toen ik niet thuis was. De spots verlichten het gehele pand. Wat kan ik doen? Verwijderen kan ik niet zomaar doen. Wellicht dat ik dan van vernieling wordt beschuldigd. Wat zijn mijn opties?

Heel goed dat u geprobeerd hebt in contact te komen met de verantwoordelijke persoon. Want zonder toestemming is dit natuurlijk niet geoorloofd. Maar wanneer niemand aanspreekbaar blijkt te zijn op het plaatsen van spots op uw eigendom, dan komt u er met overleg helaas niet uit. De wet is hier heel duidelijk over: de spots zijn door het bevestigen bestanddeel geworden van uw pand en dus uw eigendom geworden. Het is aan u om te kiezen: laten hangen of verwijderen. Mocht iemand later klagen dat u zijn eigendommen vernield hebt, dan is dat onterecht omdat het eigendom van de spots over is gegaan op u als eigenaar van het pand.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Duidelijk antwoord. Dank u wel. De alliantie van winkeliers in mijn straat heeft een project manager. Die zal ik nog proberen te benaderen. Als dit niet lukt zal ik de spots (laten) verwijderen. Moeilijk, want er is een lange ladder voor nodig. Eigenlijk wat surrealistisch dat een persoon of organisatie felle spots aan het eigendom van een derde persoon kan bevestigen.


Mocht u de dader vinden dan kunt die manen tot verwijderen en reparatie van uw gevel. Dit mag natuurlijk niet uw probleem zijn. Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag