Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


De gemeente geeft een huis gekocht en verhuurd onder de leegstandwet. Nu willen wij graag dit huis kopen. Het huis wordt niet op internet aangeboden. Mijn makelaar belde met de makelaar die het huis verhuurt voor de gemeente maar die zegt dat het huis niet te koop is. De gemeente wil het pas verkopen als de omliggende nieuwbouw klaar is. Mag dat? Als ze een goed bod krjjgen )vraagprijs) mogrn ze het dan weigeren?
Mvg Monique

Normaal mag een eigenaar dit inderdaad eisen, dus ook een gemeente. Voor een bestuursorgaan gelden echter strengere regels die van invloed zouden kunnen zijn, bijvoorbeeld dient de gemeente wel een belangenafweging voor u te maken. Dit is zeer complexe theorie en het is dus nog maar de vraag hoe een rechter ermee omgaat als u koop wil afdwingen.

Los daarvan ben ik van mening dat - indien de gemeente dit van meet af aan wist- en het huis nooit te koop heeft gestaan ,de vergunning voor Leegstand wellicht op onrechtmatige gronden is afgegeven ( dit kan een reden zijn tot intrekking)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag