Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo,
Ik ben een Portugees vrouw (EU passport) en ik ben getrouwd met een Marokanse (Marokanse passport) pas 9 maanden.
In mei hij heeft de verpligsverguning gevraad en toen de IND heeft hem een sticker om te kunnen werken tot de aankomen van de verpligsverguning. De sticker is geldig met 6 maanden. Nu wij willen scheiden omdat het gaat niet goed en ik wil weten toen wij scheiden als hij blijft met de verpligsverguning die hij wacht voor of het wordt geannuleerd gelijk na het echtscheidingsaanvraag?
Ik heb hulp nodig. Ik wacht voor jullie antwoord alstublieft.
Met vriendelijke groet,

Omdat uw echtgenoot géén burger is van de EU houdt zijn verblijfsrecht op na de ontbinding van het huwelijk door de rechter. Hij houdt alleen een zelfstandig recht op verblijf wanneer u kunt aantonen al 3 jaar een vaste relatie te hebben gehad, waarvan 1 jaar in Nederland, het gastland. U geeft aan dat u slechts 9 maanden getrouwd bent. Dat is niet voldoende. Er ontbreken nog 2 jaar en 3 maanden, tenzij u in die tijd een geregistreerd partnerschap hebt gehad.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dit betekent dat na de echtscheidingsaanvraag, wordt zijn verpligsverguning gelijk teruggetrokken?


Niet na de aanvraag tot echtscheiding, maar wanneer de rechtbank de echtscheiding heeft uitgesproken. Het huwelijk moet officieel ontbonden zijn. Ik neem aan dat je met 'verpligsvergunning' 'verblijfsvergunning bedoelt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja klopt, verblijfsvergunning bedoel ik, het ging met automatische schrijven.
En dank u wel voor het antwoord, nu ik begreep het.


Reactie van de vraagsteller

HI,
Ik heb nog hulp nodig, ik ben naar de rechts winkel in Alphen aan de rijn gegaan bij deze adres (Stadhuisplein 1, 2405 SH ), maar helaas heb ik de gebouw niet gevonden.
Waar moet ik de echtscheidingsaanvraag doen? Waar moet ik naar toe?


U kunt via een advocaat een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank indienen. Dat kunt u ook samen doen, en van te voren al de benodigde afspraken maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag