Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dochter krijgt al een tijdje een uitkering via de sociale dienst. Zij heeft 2 kinderen waar zij alimentatie voor ontvangt en geeft dit netjes door .
Nu wilt de sociale dienst dat zij via een advocaat een officiële verklaring laat opstellen waarop staat hoeveel alimentatie zij ontvangt.
Zij heeft zelf al een verklaring gegeven met daarop de gegevens van de vader en het bedrag.
Is dit voldoende of moet zij inderdaad via een advocaat een verklaring laten opstellen.
Kunnen zij dit zomaar eisen van je.
Alle gegevens zijn immers in te zien.
Is het niet voldoende als er bankafschriften bij overlegd worden eventueel.

Ik raad uw dochter aan de gemeente te vragen waarom deze extra verklaring nodig is en wat de juridische grondslag daarvan is. De gegevens die uw dochter aan de gemeente heeft laten zien, zouden voldoende moeten zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Volgens de gemeente moet zij via de rechter de hoogte van de alimentatie vast laten stellen terwijl dit onderling al jaren zo geregeld is . Ook toen zij enkele jaren terug in de bijstand was was het voldoende als zij het doorgaf. Ze vertellen dat ze dit moeten eisen volgens Artikel 56 PW en dreigen nu dat, als zij niet voor 26 oktober de officiële aanvraag kan laten zien, zij hiervoor een boete krijgt.
Mag de gemeente zomaar een boete geven terwijl zij netjes bedragen doorgeeft? En volgens mij is artikel 56 PW nog niet vastgesteld.
Graag uw advies hierin.


Artikel 56 Participatiewet is inderdaad nog niet in werking getreden. De gemeente kan dan ook geen verplichtingen opleggen op basis van dat artikel. Mocht u ondersteuning wensen bij het schrijven van een reactie aan de gemeente, kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar ook al is artikel 56 PW nog niet in werking, kunnen zij dan wel eisen dat ineens via de rechterlijke macht de alimentatie wordt vastgesteld terwijl er al jaren aan de betalingsverplichting wordt voldaan en er geen problemen zijn. Is er een andere manier om aan een officiële verklaring hiervoor te komen die voor hun voldoende zal zijn ( want blijkbaar is het doorgeven van het bedrag niet voldoende)


U zou met de vader van de kinderen kunnen overleggen of u zijn inkomsten en uitgaven mag delen met de gemeente. De gemeente zou dan aan de hand van die gegevens kunnen beoordelen of het afgesproken bedrag per maand een reëel bedrag is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag