Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte lezer,

Mijn vraag gaat over een verkeerd gelegde harde vloerbedekking van een bovenbuurvrouw. Ik heb hier al bijna een jaar overlast van en de woningbouwvereniging heeft bevestigd dat de vloer verkeerd gelegd is (tegen de muur aan, dus geen ruimte tussen de planken en de muur) en dat bovendien de ondervloer niet juist is. De technische dienst van de WBV zou haar aanschrijven (en zijn ook al langs geweest om de vloer vast te schroeven, maar dat is dus niet gelukt vanwege de verkeerde ondervloer). Voor zover ik weet is dat aanschrijven nog niet gebeurd. Ik krijg inmiddels ook geen reactie meer van de WBV. De eigenaresse van de vloer zegt dat ze haar ondervloer alleen zal vervangen als zij dat wettelijk verplicht is. Mijn vraag is dus of dit wettelijk verplicht is en wat de rol van de WBV is in het naleven van die verplichting. Wat zijn verder mijn mogelijkheden mocht ze het ook weigeren zelfs als ze het verplicht is.

Vriendelijke groet,

A.

Men is dit wettelijk verplicht volgens het 'Huishoudelijk Reglement' van de woningbouw.

Beoordeel dit antwoord:

En omdat deze regel voor het vloer leggen van een ondervloer onder een harde vloer verplicht is , is als de regel is geschonden er ook sneller sprake van onrechtmatige burenhinder. Dus als de woningbouwvereniging niet handhaaft ( die regels zou u moeten kunnen vinden ook in het reglement) dan kunt u zelf mevrouw aanspreken op grond van burenhinder.

Overigens kan er ook sprake zijn van een wanprestatie van de verhuurder jegens u omdat de overlast door geluid een gebrek vormt in de zin van de huurtitel uit boek 7BW.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag