Stel vraag

Particulier


Mijn vriendin woont bij mij in. We zijn elkaars fiscaalparnter. Nu moet zij helaas geld terugbetalen aan de belastingdienst. Het is een fors bedrag, het zogenaamde kinderopvangtoeslag waar ze niet 100 procent recht op had.
Nu heeft zij dus een brief gehad dat er mogelijk beslag wordt gelegd op haar loon. Haar inkomen is niet heel hoog. Kan de belastingdienst nu ook beslag leggen op mijn loon?

Nee beslag op uw loon kan niet . Wellicht is beslag op haar loon tegen te gaan . Voor nadere informatie kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen .

Beoordeel dit antwoord:

In beginsel niet. Bij samenwonenden blijft het vermogen gescheiden. Ik raad uw vriendin aan om een betalingsregeling te treffen waar ze aan moet voldoen om beslag te voorkomen ook op uw goederen, want dat is wel mogelijk. Uw loon blijft wel buiten schot. Voor verdere hulp kunt u desgewenst contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat is een opluchting. We zijn vandaag langs de belastingdienst geweest en het dossier wordt nu persoonlijk in behandeling genomen,want bepaalde bedragen wat ze terug moet betalen kloppen niet. Heeft te maken hoe vaak haar dochter daadwerkelijk naar de opvang is geweest. Ik heb nog 1 verdere vraag en dat is: Mocht de bedragen wel kloppen, kan de belastingdienst aan mijn belastingterugave van mijn huis/inkomsten komen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag