Vraag

ik heb in april 2018 een aantal zonnepanelen geinstalleerd op het schuine dak van mijn woning en garage orientatie zuidwest achtertuin. Woning is vrijstaand. Mijn buurman aan de oostzijde heeft de grond tussen de beide woningen volgeplant met bomen > Sommige zijn recent. Een paardenkastanje die in het voorjaar nog maar net boven de tuinmuur uitkwam is inmiddels gegroeid tot bijna 5 m hoog en een dia van 4,5 m en rijkt nu uit boven de 6 panelen van het garagedak. Begin van de herfst geeft deze boom al veel schaduw en is de stroomopbrengst van de panelen met 20% gedaald t.o.v. de 12 panelen op de woning. Op een sombere dag zijn de opbrengsten wel gelijk.
Ik heb geen contact met deze buren, ook geen ruzie. Ik wil gaarne dat ze de boom korter houden en snoeien. Deze buren hebben zonder mijn toestemming 3 bomen op ca 60 cm van de erfgrens, die nu 4,5 m hoog zijn. En een wordt gebruikt als klimrek voor klimop tot 3 m hoog..
Als de buren bereid zijn te snoeien kan ik overwegen om die overtreding van B.W a.p.v door de vingers te zien, mits die bomen niet hoger dan 3m worden. Als de buur niet akkoord gaat eis ik dat de 3 bomen worden verwijderd of tot 2m hoogte worden afgetopt. Wat is uw advies

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Volgens mij een open deur: ga met de buren in gesprek. Daarbij kunt u de door u zelf al genoemde opties op tafel leggen. Of het wordt zodanig geregeld dat uw zonnepanelen in de zon blijven, of u gaat op uw strepen staan en de bomen die er in strijd met het burenrecht staan moeten weg. Mocht u er niet uitkomen met uw buren, dan kan ik u hierbij desgewenst helpen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm