Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Ik verhuur als particulier een appartement vallend onder een VVE.
Bij oplevering wordt alles perfect bevonden, keuken zonder storing of gebrek, riolering idem. Getekende opnamestaat.
Als verhuurder heb ik geen sleutel meer van het appartement. Wel heb ik huurder het advies gegeven iemand voor in geval van calamiteiten een sleutel van de voordeur van haar appartement te geven..Dit wil ze pertinent niet.
Huurder laat 3 extra sloten bijplaatsen.

Na 3 weken: melding lek omdat vaatwasser verkeerd zou zijn aangesloten, hetgeen niet kan. Was altijd storingsvrij en zo aangesloten bevestigd mij desgevraagd ook de vorige huurder die nooit storing/defect of lek had.

Huurder is zo ik nu weet psychisch niet inorde, en laat niemand binnen, gaat naar huurcommissie om de aanvangs-huurprijs te laten bepalen, de HC constateert geen gebreken en huurder zegt het advies van de HC te krijgen niemand binnen te mogen laten totdat HC een uitspraak heeft gedaan. HC bepaald dat de huurprijs geliberaliseerd is.
Als verhuurder schrijf en mail ik heel vaak ik om binnen te komen om te inspecteren en te repareren. Ik wijs op haar plicht om medewerking te verlenen volgens artikelen huurovereenkomst en algemene bepalingen die ik noem. Ik kom ook na schriftelijke afspraak met deskundigen op locatie, maar ze geeft geen toestemming tot inspectie en reparatie, en schreeuwt ons weg bij de intercom...….
Ik eis zelfs mijn recht op om als verhuurder binnen te komen maar ze weigert steeds.
Pas na meer dan 6 maanden en nog meer brieven en mails gestuurd te hebben laat een wijze dochter van de huurders eindelijk de eerste inspectie toe in bijzijn van iemand van de VVE.

Ravage: verhuurders laminaat-keukenvloer zit helemaal vol water, en diverse houten keukenonderdelen zijn volgezogen met water, omdat zo zal blijken:
1. de riolering is losgetrokken in het keukenkastje!!
2. de vaatwasser-aansluiting is losgedraaid!!
Dit kan nimmer zomaar zijn losgegaan, ook niet door een verstopping bevestigen mij deskundigen!!

Bij oplevering zat dit allemaal keurig en vakkundig vast!
Ook de vorige huurder heb ik benaderd: nimmer problemen gehad.
Deze huurder liet 7 maanden niemand binnen zodat het water rijkelijk kon vloeien.
Ik heb de aansluitingen direct hersteld zodat de oorzaak van de lekken is opgelost.


Wie is er verantwoordelijk voor deze enorm toegenomen schade aan mijn keukenvloer en de opwellende keukenonderdelen , als ook voor de kosten van de de vloerenman die de vloer er direct heeft eruitgehaald, afgevoerd en een vochtonttrekker heeft geplaatst?

De inboedelverzekering van huurders dekt zo verteld mij de tussenpersoon alleen schade aan haar vloeren. Maar dit zijn verhuurders vloeren.

De WA verzekering van huurders: Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden echter in de meeste voorwaarden is geregeld dat de schade niet vergoed wordt indien de verzekerde de zorg heeft over een zaak van een ander op basis van een huurovereenkomst.
In dit geval zou er dus geen dekking zijn.
De opstalverzekering van de VVEwaarin ook het eigenaarsbelang is verzekerd: Onder eigenaarsbelang vallen alle veranderingen, verbeteringen en uitbreidingen die op kosten van de eigenaar zijn aangebracht, denk aan keuken, badkamer, houten vloer, etc.
Voorwaarde is dat deze verbeteringen nagelvast zijn en bij een verhuizing niet meegenomen kunnen worden.

Voor de goede orde de keukenvloer was laminaat dus niet nagelvast.


Benieuwd naar jullie reactie(s), waarvoor dank

Ja dat is allemaal zo maar betekent nog niet dat er dan niemand aansprakelijk gesteld kan worden! U moet huurder voor de schade ten gevolge van het feit dat zij niet de zorg betracht die van haar wordt verwacht als een goed huisvader te zorgen en voorzichtig te zijn, aansprakelijk stellen. As ze het echt te bont maakt is er ook reden om de huurovereenkomst te ontbinden . U zou als stok achter de deur hierna kunnen verwijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,
Over het aansprakelijk stellen heb inderdaad wat gelezen. Ook over het goed huisvader te moeten zijn.
Ik ga dat zo doen. Het heeft gewoon veel te lang geduurd en daardoor is er veel te veel schade opgetreden. En ze hoort het ook achter te laten bij oplevering in dezelfde staat minus gebruikerssporen en normale slijtage.Nou daar is hier geen sprake meer van.
Erg bedankt voor het snelle reageren hoor.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag