Vraag

Goedendag,

Ik zit met een probleem. Ik heb in juli getekend voor een personal training voor 6 maanden, waar van ik per maand 3 uurtjes train voor €297 per maand. Maar omdat ik werk in de olie en gas industrie international offshore. Zou ik het doel niet meer gaan bereiken omdat ik gewoon te vaak lang van huis ben.

Na drie weken heb ik dat bedrijf doorgegeven dat het mij niet gaat lukken om vaak genoeg aanwezig te zijn om de geplande trainingen uit te kunnen voeren en heb toen aangeven het contract te ontbinden.

Middels email en telefonie heeft het bedrijf op onbeleefde manier laten weten dat ze daar niet mee akkoord gaan en de enige mogelijkheid zien om het voor twee maanden te laten vriezen, ik heb daar ook gelijk op geantwoord dat dit geen goed voorstel is en ook niet mee akkoord gaat. Dan word er tegen mij gezegd middels telefonie weer op een botte toon dat ik dan maar voor die zes maanden alles in één keer moet betalen en ik heb ook gezegd dat ik daar niet mee akkoord ga.
Ze zeggen dat ik een week te laat was met het door geven en dat ik verplicht ben om toch de gehele training van zes maanden in één keer moet betalen.

Daar op zeggend heb ik aangegeven daar nog steeds niet mee akkoord ga, toen bedreigde ze dat er deurwaarder op mij word afgestuurd en dat ze mij mogelijk voor de rechter willen gaan slepen.

Ik heb toen zelf aangegeven dat de maanden dat de zes uren dat ik wel de training wel gehad heb ik daar voor wil betalen, maar niet voor de andere vier maanden.
Daar wilden ze nog steeds niet mee akkoord gaan.

Dus mijn vraag is wat kan ik doen?

Want naast die €594 wat ik betaald heb, nog vier keer €297 (in totaal nog extra €1188) met administratie kosten en btw er nog extra bij te gaan betalen, wel een behoorlijk geld bedrag voor trainingen die ik niet gevolgd heb.

Deel deze vraag

2 Reacties

U bent een overeenkomst aangegaan waar partijen aan vastzitten. Dat betekent dat als u besluit om binnen de contractsperiode te stoppen dit voor eigen risico is en dat u de maandelijkse abonnementsgelden verschuldigd bent. Het is soms wel mogelijk om vervanging te regelen zodat de kosten op de nieuwe persoon worden overgeheveld. Ook is het van belang of het bedrijf snel vervanging kan regelen, omdat u niet meer kan voldoen aan het contract. Kortom, in beginsel zit u aan het contract vast. Ik raad u aan een brief te sturen naar het bedrijf en vragen of vervanging mogelijk is of op een ander moment na terugkomst weer verder te gaan, anders vrees ik dat u vast zit aan het contract.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ja vervolgens komt de vraag naar de werkelijke schade van dat bedrijf: zit men vol en er is vervanging, dan is de schade beperkt. Mist men inkomsten voor 100% dan dient u toch echt deze vergoeden. Misschien is afkoop van een eventueel geschil mogelijk immers het kost altijd wat om je recht te behalen of te beschermen!

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm