Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Dochter is onderzocht. Heeft hechtinhsproblematiek, vermoeden van ass en lage verwerkingssnelheid. Advies behaldeltraject thuis bij beide ouders en evt voor de ouders mediation. Nu heeft vader het traject stopgezet, terwijl er bij moeder al data vast stonden voor het vervolg traject. Er is inmiddels door het onderzoeksbureau en vader een gesprek geweest waaruit kwam dat de trajectbegeleiding wel door kan gaan bij moeder maar onder 1 voorwaarde dat ik als moeder instem met mediation... nu voel ik mij enorm voor het blok gezet. En eigenlijk gechanteerd. Ik heb het hele onderzoek aangevraagd en voor gevochten om dit voor mijn dochter voor elkaar te krijgen. Maar wil niet meer met mijn ex in mediation (gezien relatietherapie stroef verliep, scheidinfsmediation nog stroever verliep, gezamenlijke advocaat niet meer met ex wilt samen werken...) Hij weet alles zo te manipuleren en om te draaien naar zijn voordelen en hoe hij het wilt... ik kan en wil niet meer meegaan in zijn manipulerende spelletjes.
Wat moet ik nu doen? Mag ik zo door het onderzoeksbureau voor het blok gezet worden. Ben ik nu degene die de zorg weigerd voor onze dochter? Ik weet het niet meer...

Dit is zo wat lastig te beoordelen. Vaak is het wel verstandig aan te geven dat u mee wenst te werken aan de inzet van mediation nu dat, indien het succesvol is, de situatie van uw dochter ten goede zou komen. U kunt altijd vragen om een mediator in te schakelen met een bepaalde specifieke kennis en/of iemand met veel ervaring. Indien de mediation mislukt, heeft u het in elk geval geprobeerd. Indien u de mediation echt niet wenst, kunt u dat uiteraard ook aangeven. Soms kan het wel zo zijn, dat er dan een zorgmelding gedaan wordt door de een of andere hulpverlenende instelling. Indien men dan meent dat de zorgen niet weggenomen kunnen worden door de inzet van vrijwillige hulpverlening en gemeend wordt dat uw dochter ernstig in haar ontwikkeling en/of belangen bedreigd wordt, zou men een ondertoezichtstelling aan kunnen vragen voor uw dochter. Dat is vaak niet iets dat heel prettig is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag