Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb een probleem gehad met mijn aannemer, deze heeft de werkzaamheden niet goed uitgevoerd maar ik heb hem niet volgens de wet in gebreken gesteld.
nu heeft de rechter besloten dat ik de openstaande rekeningen met de daarbij komende kosten moet betalen.
ze geeft aan dat volledigheids- halve wordt hier nog overwogen dat ten aanzien van de nog uit te voeren herstelwerkzaamheden de aann. alsnog in gebreke kan stellen, waarna ik de aann. in de gelegeheid moet stellen eventuele gebreken op te lossen.
weet u ook hoe het zit met de garanties die de aann. moet verlenen ?

U mag verwachten dat het werk wordt uitgevoerd gelijk een andere professional. materiaal dient te voldoen aan de verwachtingen die eenieder er van mag hebben, dus afhankelijk van prijs en kwaliteit. Niemand is verplicht boven op de wettelijke plichten extra garantie te verlenen , tenzij aangesloten bij de een organisatie die deze verplichting van bovenop oplegt.

Beoordeel dit antwoord:

Of de aannemer garantie op het werk heeft gegeven zal moeten blijken uit de afspraken,, die bij de opdrachtverlening zijn gemaakt. Als er garantie is verstrekt, dan leidt dit er toe dat u de aansprakelijkheid van de aannemer gebreken aan het werk niet hoeft aan te tonen. De aannemer is dan hoe dan ook gehouden om eventuele gebreken te herstellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag