Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben momenteel met mijn (ex) werkgever in onderhandeling over een vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst komt te staan dat mijn salaris tot 1 januari doorbetaald zal worden en ik daarnaast een ontslagvergoeding van Euro xx krijg. De datum van ondertekening zal zoals het er nu naar uit ziet 28 september worden. Er wordt niets in vermeld over een mogelijk andere betrekking of een blokkade daarop gedurende de periode oktober-december en hier is ook niet naar gevraagd. Nu hoop ik binnenkort toch een andere baan te hebben en mijn vraag is derhalve, blijf ik dan het recht houden op de afspraken in de ondertekende vaststellingsovereenkomst (van 18 september) dus de doorbetaling van de maanden oktober, november en december en de afgesproken ontslagvergoeding en kan ik op welke datum dan ook (stel 15 oktober ofzo?) bij de andere werkgever aan de slag gaan en ook daar salaris etc. ontvangen?

Wanneer er in de overeenkomst inderdaad niets is opgenomen over de situatie dat u een andere baan krijgt, dan bent u vrij om die te accepteren en in dat geval heeft dat geen gevolgen voor de gemaakte afspraken. Het is echter wel tamelijk ongewoon dat dat niet wordt geregeld en ik adviseer u dan ook om goed na te gaan of u niets over het hoofd ziet.

Beoordeel dit antwoord:

De vraag is of u geen plicht heeft te praten? Wanneer u in een vergevorderd stadium bent/het zo goed als zeker is dat u die nieuwe baan krijgt, dan eist de goede trouw dat u die nieuwe baan meldt. Doet u dat neit en de oude werkgever komt erachter, dan kan hij ontbinding/vernietiging van de overeenkomst vragen. In de jurisprudentie zijn daarvan een aantal voorbeelden te vinden.

Wanneer u zwijgt, de overeenkomst tot stand komt en de oude werkgever betaalt, dan zou ik zekerheidshalve het geld apart houden. U loopt namelijk een risico.

Beoordeel dit antwoord:

U doet er verstandig aan de vaststellingsovereenkomst te laten checken door een jurist op mogelijke nadelige gevolgen voor uw rechtspositie. Meestal vergoedt de werkgever in overleg de juridische kosten. U kunt desgewenst direct contact met mij of een van de juristen opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag