Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


ik heb een klacht tegen mijn gemeente ingediend. (het maakt niet uit de reden).
In plaats van een schriftelijk antwoord aan mijn klacht, kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek met een juridische adviseur bij de gemeente.
Ik wil dat niet. Ik wil een schiftelijk antwoord.
MAG ik een schriftelijk antwoord aan de gemeente eisen?
Zij kunnen wel verduidelijkingen of bewijsstukken aanvragen maar ik wil geen mondelinge afspraak.

Mag ik het bovenstaande ze mededelen? Zijn zij verplicht om dit te accepteren?

Als u schriftelijk een klacht hebt ingediend dan dient u ook schriftelijk een reactie te ontvangen. Een uitnodiging voor een mondeling gesprek kunt u afslaan en eventueel schriftelijk nasturen. Als u afziet van het horen door de bestuursorgaan dan dient u schriftelijk te worden bericht.

Beoordeel dit antwoord:

De Algemene wet bestuursrecht afdeling klachtbehandeling is van toepassing. Dat betekent dat uw klacht schriftelijk moet worden bevestigd, maar inhoudelijk kan men er mondeling op reageren of zelfs uw klacht onder bepaalde voorwaarden terzijde stellen of schriftelijk verwerpen. Tenzij u uw klacht kan indienen als een aanvraag tot het nemen van een besluit . In dat geval staat er bezwaar en beroep open.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

uw antwoord is duidelijk maar in tegenstrijd met het antwoord van uw collega. Mijn klacht/vraag betreft de AVG waarvoor zij verplicht zijn om me een schriftelijk antwoord (binnen 4 weken) te geven. Klopt dat?
Ik heb geen andere manier dan een klachtenformulier om mijn aanvraag in te schrijven, voor zover ik weet. Een functionaris persoonsgegevens is niet verplicht bij kleine gementen....



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag