Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb de volgende vraag , ik ben sinds vorig uit elkaar, we waren niet getrouwd maar hadden wel een samenlevingscontract ( geen geregistreerd partnerschap ) mijn ex ging een particulier huis huren en op haar adres had ze onze twee dochters ingeschreven omdat dar belastingtechnisch beter zou zijn vertelde ze me. Onze oudste dochter woont sinds het begin volledig bij mij in en ging soms een weekend naar haar moeder , met onze jongste dochter hebben we een co ouderschaps regeling. Officieel woont onze oudste dochter nu per augustus bij mij in. Ik ontvang voor haar nu een kindgebondbudget en kinderbijslag. Waar ik nu achter komt is dat mijn ex al die tijd het kindgebondbudget had ontvangen zonder dat ik dit wist en dit ook gebruikte om haar huur te betalen. Ook deelde ze rekeningen voor kleding, sport enz met mij. Dat is toch tegen de regels geweest, mijn oudste dochter heeft altijd bij mij gewoond en ik heb niks van dat kindgebonbudget gezien.Voel me behoorlijk in de maling genomen maar ook voor mijn kinderen.

De minst verdienende ouder kan het beste kindgebonden budget aanvragen , zodat er optimaal van deze regel wordt geprofiteerd . Als dat zich resulteert in uitgaven voor het kind is er niets aan de hand. Maar u betaalde ook alimentatie terwijl het eigenlijk andersom zou moeten zijn. Dat is dus niet zo netjes gegaan. Aan de andere kant : uw andere dochter woonde wel bij haar moeder ( huur is een vorm van zorg immers extra kamer)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Onze jongste dochter daar hebben we co ouderschaps regeling 50%
Onze oudste dochter woont vanaf het begin bij mij maar me EX adviseerde mij om ze allebei bij haar te laten inschrijven , ik was niet op de hoogte van de regelingen betreft kindgebondbudget dus prima , verder moesten we nog een convenant opstellen met een ouderschapsplan. Dit is inmiddels nu bijna zover . Volgens de wet gaat het kindgebondbudget en de kinderbijslag naar de ouder waar het kind is ingeschreven , per augustus is dit nu officieel dat mijn oudste dochter bij is ingeschreven, voor die tijd woonde ze ook bij mij echter ontving zij van haar het kindgebondbuget en dit heeft ze mij niet verteld of gedeeld. Rekeningen van kosten voor kleding , spullen , sport daar moest ik voor beide kinderen in mee betalen. Dan heb ik het nog niet eens over de kosten die ik had om mijn kinderen te onderhouden.( eten en drinken ) Nu staan we op het punt om alles te tekenen, zodra we getekend hebben zal ik ook officieel alimentatie gaan betalen, ook dat vind ik nog een behoorlijk bedrag , zeker als je weet dat mijn oudste dochter bij mij woont en de jongste co ouderschap. Dit komt ook dat mijn ex al een hele lange tijd in de ziekte wet loopt. Binnen kort gaat ze wel samenwonen met haar nieuwe vriend waarmee ze vanaf het begin al samen is. Ik vraag me af of ik mijn verhaal kan aanvechten en met terug werkende kracht het financiƫle terug te vorderen.
,


Ja dat kan maar zal resulteren in een gevecht, ook om de kinderen, Is dat u het waard?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag