Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte mevrouw/meneer,

Onlangs heeft waterbedrijf Vitens in mijn woning werkzaamheden uitgevoerd aan de waterleiding. Helaas met schade aan onze vloer tot gevolg (water en valschade), á 850 euro. Ik heb Vitens hiervoor aansprakelijk gesteld. Vitens ontkent echter alle aansprakelijkheid. Er zou niet met vloeistoffen dan wel zwaar gereedschap zijn gewerkt, terwijl dit wel degelijk het geval is geweest. Ik heb hier zelfs foto's van en deze ook doen toekomen aan Vitens. Meermaals heb ik nu gevraagd om de gegevens van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Vitens, helaas blijft een reactie nu uit.

Ik heb vandaag Vitens gesommeerd om binnen vijf werkdagen de gevraagde gegevens alsnog te doen toekomen. Hierbij heb ik Vitens ook aansprakelijk gesteld voor de gevolgschade en een dwangsom gesteld á 50 euro per werkdag dat er geen gehoor wordt gegeven aan mijn verzoek.

Naar aanleiding van bovenstaande heb ik de volgende vragen:

Kan Vitens aansprakelijkheid ontkennen en is daarmee de kous af?
Is Vitens juridisch verplicht mij de gegevens van zijn verzekeraar te doen toekomen?
Ik heb nu een aantal stappen ondernomen. Wat kan ik nog doen?

Met vriendelijke groet,

Vitens kan aansprakelijkheid ontkennen en het zal dan uitkomen op het aandragen van bewijzen van beide kanten. Vitens is niet verplicht de gegevens van de verzekeraar te versyrekken maar is wel zo netjes. Nu zij aansprakelijkheid betwisten zult u zich tot de rechter moeten wenden als u denkt dat u goede bewijzen hebt en de schade te wijten is aan het bedrijf.
Wilt u hulp daarbij dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het bewijs moet echter wel worden aangedragen voor of tijdens de dagvaarding. bij het antwoord maar het liefst daarvoor ( anders kan de andere partij er niet adequaat op reageren. Het is toch een kwestie van volhouden. Wellicht is er dan een afkoop mogelijk op minnelijke wijze . Soms helt het als u een jurist inhuurt omdat men u dan ineens wel serieus neemt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag