Stel vraag

Particulier


De klas van mijn 15 jarige dochter gaat op reis naar Frankrijk en zou in een hostel verblijven waar reeds een aanbetaling voor gedaan is. Nu blijkt dat het hostel een door ratten, luizen en bedwantsen vergeven bedoening is en daarbij ook heel erg smerig. Zowel de school als de ouders hebben er geen vertrouwen in ende school heeft gecancelled. Nu beweert het hotel dat er vandaag toevallig gereinigd is (tuurlijk) en dat de kamers van de kinderen schoon zijn. Ze weigeren restitutie van de aanbetaling te geven. Uit recensies blijkt dat dit probleem al heel lang speelt en er gewoon over gelogen wordt. Er is dus geen enkel vertrouwen en documenten waaruit blijkt dat er een professionele reiniging heeft plaats gevonden zijn er ook niet. Kan de school de aanbetaling terug eisen of zou zoiets onder een reisverzekering kunnen vallen?

Of de aanbetaling teruggeëist kan worden hangt van de voorwaarden af van het hotel. Als vast komt te staan dat het hotel inderdaad smerig blijkt te zijn dan kan de school annuleren, maar zal dit wel bewezen moeten worden. Meestal zal er bij annulering een vast percentage aan kosten worden ingehouden.
De reisverzekering zal in dit soort gevallen geen dekking verlenen, tenzij dit expliciet is vermeld in de algemene voorwaarden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie, we gaan e.e.a. uitzoeken.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag