Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 5 jaar een Relatie gehad heb daarvan 2,5 jaar met hem samengewoond in het huis van zijn ouders. Hun huurde dit onder aan ons.
Ik mocht me daar niet inschrijven maar heb wel huur betaald en huis ingericht met mijn spullen..
Toen mijn nu exvriend een half jaar terug op buitenland stage is gegaan is onze relatie stuk gelopen omdat hij het daar te leuk had.
Ik ben toen dat huis uit gegaan alleen al mijn spullen bleven achter.. nu zijn de sloten vervangen en doet mijn vriend moeilijk over het feit dat ik mijn spullen wil komen halen.
Kan hij mij blijven buitensluiten?
Ik ben best wanhopig geworden want ik wil namelijk eindelijk verder met mijn leven en wil mijn spullen daar gewoon weg halen.

Vervelend is het wel maar verhuurder heeft een bewaarplicht voor u spullen en de plicht om u bij te staan deze zo spoedig mogelijk aan u af te geven , hieraan medewerking te bieden. De wettelijke basis is de bewaargevingsovereenkomst . Ik kan een en ander in een e-mail uitleggen aan verhuurder want er kleeft bij niet nakoming van die plicht ook een gevolg, namelijk dat verhuurder aansprakelijk wordt voor de schade die opkomt als hij niet meewerkt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag