Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Eerder dit jaar ben ik een VOF gestart. Nadat is gebleken dat mijn partner erg onbetrouwbaar is en de zaak liever alleen runt wil ik uittreden als vennoot.
Wij hebben geen vennootschapsovereenkomst. Mijn vennoot is nog niet op de hoogte omdat ik mijzelf eerst goed wil orienterenivm evt. gevolgen.
Is het beiden ondertekenen van een contract 'Beƫindiging vennootschap onder firma' genoeg om ervoor te zorgen dat ik hierna niet meer financieel aansprakelijk ben?
Naar mijn ingelegde geld en de waarde van ons assortiment kan ik denk ik fluiten aangezien mijn vennoot een 'kale kip' is.
Ik denk ook dat omdat ik zelf beslis eruit te stappen ik nergens recht op heb?
Het belangrijkst vind ik dat ik niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schulden die worden gemaakt wanneer ik uitgetreden ben.
Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

Doordat er geen vennootschapsovereenkomst is opgesteld is het raadzaam dat u voortijdig maatregelen neemt en de ander kenbaar maakt om geen schulden te maken. U heeft recht op uw ingelegde gelden. Wat betreft het assortiment moet dit uitwijzen of u dit beiden heeft ingebracht binnen de VOF. Ik zou desgewenst in het dossier kunnen kijken. U bent volledig ontdaan als u bent uitgeschreven bij de KVK met de VOF.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag