Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedemiddag, 31-05-2018 heeft de auto van onze dochter behoorlijke schade opgelopen door de fout van een vrachtwagenchauffeur. Helaas had ze dom genoeg geen rechtsbijstandverzekering afgesloten en de autoverzekering waar onze dochter verzekerd is laat het in verband met het ontbreken van een rechtsbijstandverzekering afhandelen door 112 schade.nl en zij doen hun uiterste best maar hebben geen verregaande bevoegdheid ten opzichte van de tegenpartij, vandaar mijn vraag aan u.
Onze dochter reed niet harder dan 15 kilometer aan haar kant van de weg. De vrachtwagen stond aan de linkerkant geparkeerd en de chauffeur kwam rechts (dus aan de overkant van zijn vrachtwagen) achter geparkeerde auto's vandaan op weg naar zijn vrachtauto die zonder te kijken zijn palletwagen de weg op rijdt. Deze palletwagen stond in dusdanig hoge stand dat hij met een enorme klap met de punten van de palletwagen de a-stijl en de voorruit van onze dochter geraakt heeft en daar behoorlijke schade heeft veroorzaakt, en met de palletwagen zelf schade aan de passagiers zijkant heeft veroorzaakt waardoor o.a. de sierdorpel er af is. Beide partijen hebben vervolgens een schadeformulier formulier ingevuld en heeft onze dochter gemeld bij haar verzekering dat er ook een getuige is van de aanrijding die bereid is te getuigen en waar de gegevens van bekend zijn. In opdracht van haar verzekering heeft onze dochter haar auto bij een schade expert gebracht.Deze heeft de auto total loss verklaard en de schade berekend op 1800 euro. Vervolgens is de verzekering van de tegenpartij vanaf dat moment alleen maar de afhandeling aan het traineren. Men twijfelt of de schade aan de passagiers zijde wel gerelateerd is aan de aanrijding, of dat onze dochter niet te hard heeft gereden of, en dat vonden we zelf wel een hele mooie waarom het onze dochter is overkomen en de andere weggebruikers niet. Nu heeft mijn dochter in eerste instantie een aanbod gekregen van de verzekering van de tegenpartij om de schade voor 75% te vergoeden en daar heeft mijn dochter bezwaar tegen gemaakt. Vervolgens heeft zij 13 -09- 2018 bericht gekregen van 112schade.nl dat zij van de tegenpartij een deel van het schadebedrag te weten €640,89 ontvangen hebben en op de rekening van onze dochter hebben gestort .Voor het resterende deel hebben zij bezwaar gezonden zo meld 112schade.nl.
Omdat zij niet alla minuut een nieuwe auto kan bekostigen en het overduidelijk niet haar schuld is wat gestaaft kan worden aan de hand van de getuige zou ik graag gebruik willen maken van uw expertise om voor ons duidelijk te krijgen wat wij zelf zouden kunnen doen .
Bij voorbaat hartelijk dank .

Wanneer uw dochter op deze manier niet verder komt, dan zou zij moeten overwegen om een advocaat in te schakelen. Wellicht komt zij in aanmerking voor de gesubsidieerde rechtshulp, zodat de kosten nog enigszins binnen de perken blijven. Meer informatie daarover vindt u op www.rechtsbijstand.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Als de schuld is erkent dan is men verplicht over te gaan tot uitkering van de volledige schade. De getuige, in dezen, kan bijdragen aan het feit dat er niet te hard is gereden. Eventueel nader onderzoek kan dit ook bevestigen. Als het u schikt kan ik naar het dossier kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Nu de schade min of meer gedeeltelijk wordt betwist zal uw dochter de toedracht moeten bewijzen om volledige schadevergoeding te krijgen. Dit kan middels getuigen of bv eventuele camerabeelden. Feit is wel dat zij een procedure aanhangig moet maken tegen de verzekeraar. De praktijk leert dat verzekeraars de aansprakelijkheid en daarmee de uitkering forceren. Mocht uw dochter hulp wensen dan kan zij direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag