Vraag

LS

Ik ben in dienst geweest bij een BV met beperkte aansprakelijkheid. Mijn arbeidsovereenkomst is op mijn verzoek wegens Wanprestatie van de werkgever door de kantonrechter op 1 juni jl. ontbonden en werkgever is door de rechter veroordeeld tot het betalen van achterstallig loon enz. in 12 maandelijkse termijnen. Werkgever heeft zich niet aan de betalingsregeling gehouden. Nu lees ik dat de BV op 20 -09-2018 is ontbonden door Besluit van de algemene vergadering/stichtingsbestuur. en dat per 20-09-2018 liquidatie is beƫindigd. Per 19-9-2018 is de rechtspersoon uitgeschreven wegens geen bekende baten meer aanwezig bij rechtspersoon. Werkgever hield zich niet aan het vonnis terwijl mij bekend is dat er wel geld was om de maandelijkse termijn te betalen. Ik heb nog ruim 10.000 van hem tegoed. Kan de werkgever hier zomaar mee wegkomen. Graag uw mening hierover.

Deel deze vraag

2 Reacties

1 De theorie is dat een rechtspersoon blijft bestaan zolang als nodig is voor de vereffening. Echter zal een deurwaarder die met uw vonnis of proces-verbaal op pad wordt gestuurd, geen verhaalsobjecten meer vinden. Waarschijnlijk zult u de bestuurders/aandeelhouders moeten aanspreken op het feit dat zij u met uw vordering in de kou laten staan terwijl er nog wel middelen waren. Desgewenst kan ik u hiermee helpen. Neemt u in dat geval direct contact met mij op?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Bij faillissement is er een curator.
Bij ontbinding is een vereffenaar
U moet dan ook de vordering indienen bij de curator of vereffenaar. Wanneer er geen traceerbare baten/bezittingen meer zijn, dan kunt u de DGA/bestuurder van de BV aanspreken wegens bestuurdersaansprakelijkheid. dat is een complexe procedure, waarbij de rechter de lat hoog legt. Gezien uw verhaal denk ik dat er in uw geval wel kansen aanwezig zijn om die procedure met succes te voeren. U moet dan wel een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat in de arm nemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm