Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De timmerman heeft 52 uur werk voor 2 personen geoffreerd. Dit blijkt in de praktijk 34 uur te zijn geweest (dit is incl. doorbetaling van de pauze). Drie dagen werk bleek twee dagen werk te zijn. Op basis daarvan wil ik de derde dag, waar ik dan voor 2 personen 8 uur pp bereken, 16 uur minder betalen dan wat hij geoffreerd heeft. Hij wil mij het totale bedrag incl. de niet-gewerkte uren laten betalen en dreigt met de advocaat als ik binnen 30 dagen niet het gehele bedrag betaal. Ik heb geen voorwaarden ontvangen waaruit blijkt dat ik de niet-gewerkte uren moet betalen en is ook niet van te voren gecommuniceerd.
Mag dit zomaar?

Dat hangt ervan af hoe het precies is geoffreerd. Als er een aanneemsom is afgesproken dan zult u waarschijnlijk het gehele bedrag moeten voldoen, maar als het op uurbasis is aangenomen dan zi eik nog niet waarom u meer dan 34 uur zou moeten betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Dat zie je vaker, er wordt een maximale som afgesproken naar aanleiding van een urenberekening, , maar achteraf blijkt dat dan niet geheel te kloppen, Toch is er dan vaak in de offerte een maximaal bedrag afgesproken maar dient de verklaring in uren tot de inhoud van de overeenkomst . U mocht er dan vanuit gaan dat de wijze waarop is geoffreerd in uren in direct verband staat met de prijs die zal worden doorberekend, Die prijs is dan een richtprijs en geen vaste prijs.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag