Stel vraag

Particulier


Mijn vriendin heeft aan haar inmiddels ex-vriendje tijdens de relatie 1400 euro uitgeleend. Nadat deze relatie is beƫindigd, heeft hij meerdere malen via social media platforms toegegeven geld schuldig te zijn aan mijn vriendin en heeft hij haar toegezegd het geld terug te betalen. 6 maanden later en meerdere verzoeken om het geld, al dan niet in delen, te betalen, weigert haar ex nog steeds het schuldige geld terug te betalen. Hij verblijft op het moment in het buitenland.

Heeft mijn vriendin juridische opties om het geld te vorderen bij haar ex, ook in het buitenland? Hoeveel zou deze juridische bijstand haar kosten?

Uiteraard, is deze lening terug te vorderen. Ook in het buitenland. Het is zelfs mogelijk om de ouders hierin te betrekken, als hij daar tijdens de relatie ingeschreven heeft gestaan. Als u mij een vervolg stelt kan ik u voorzien van nadere informatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankuwel voor de reactie, echter heb ik nog enkele vragen.
Op wat voor manieren, naast een rechtzaak, zou mijn vriendin dit geldbedrag juridisch kunnen vorderen bij haar ex-vriend?
Op wat voor manier worden de ouders betrokken in de vordering als hij bij zijn ouders ingeschreven stond, zoals u in uw antwoord noemde?


Uw vriendin kan haar ex dagvaarden, ook in het buitenland. Dat kost wel extra tijd en geld.

Wanneer de ex de vordering erkend heeft, dan is de procedure bij de sector kanton eenvoudig. Waarschijnlijk zal hij niet aan het vonnis voldoen -> zij moet dan het vonnis executeren. Biedt hij verhaal? Ook hier geldt weer dat executie in het buitenland extra tijd, geld en problemen oplevert.

Formeel juridisch is het antwoord van Groenewegen juist. In de praktijk is het echter een stuk lastiger.

Beoordeel dit antwoord:

Ik denk dat het mogelijk is betaling af te dwingen onder dreiging van een rechtszaak of beslag , eventueel onder een regeling van betaling in maandelijkse termijnen. Meestal is directe betaling namelijk het probleem. Ik zou voor uw vriendin een schrijven kunnen opstellen waarin alles boven staat vermeld plus de gevolgen indien de ex zich niet een de regeling houdt binnen x aantal termijnen. Een e-mail adres is voldoende om hem deze sommatie te sturen, zelfs die van een Facebook account.

Beoordeel dit antwoord:

Het opstellen van een brief zou d eheer van Deuzen en de heer Groenewegen ook voor u kunnen doen. Het is maar wie de vraag beantwoord heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Als het u schikt mag u uiteraard ook direct contact opnemen voor nadere informatie, middels mailcontact.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag