Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben afgelopen donderdag de sleutel gekregen van ons nieuwe huis. In de brochure staat ‘muurisolatie,’ in het (voorlopig) koopcontract staat ‘gevelisolatie aangebrachte de bouw’ en daarnaast met de hand geschreven ‘van binnenuit.’
Als hè klopt tegen de wanden hoor je gips en/ of hout.
Nu zijn wij begonnen met wat klein sloopwerk. Daarbij konden we zien wat er achter het gips voor isolatie zit. En dat is niks. Het houten frame van het huis zit erachter, maar geen vorm van isolatiemiddel. We hebben nu meerdere gaten gemaakt en nergens zit isolatiemateriaal. Zowel boven als beneden. Wie moet dit nu oplossen? Wij (onderzoeksplicht), de makelaar of de vorige bewoners (verkeerde informatie)
Er is een bouwtechnische keuring gedaan, maar er staat niks over isolatie in het rapport. Kunt u wellicht antwoord geven?

In beginsel de vorige bewoners, omdat niet is afgeleverd zoals overeengekomen. Daarbij kan de makelaar ook aangesproken worden, als daarbij cruciale fouten zijn gemaakt en informatie is achtergehouden die de makelaar wist of behoorde te weten. U mag ervan uitgaan dat er isolatie aanwezig is als dit in de brochure en contract is aangegeven. Ik raad u aan eerst de vorige bewoner aansprakelijk te stellen voor deze schade en over te gaan tot herstel danwel compensatie.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag