Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, bij KLM heb ik 2 vrij goedkope tickets (totaal €520) kunnen kopen naar New York. Voor mijn partner en mezelf. Ik heb voor de "Light" versie gekozen en dat wil zeggen met alleen handbagage en annuleren is dan niet mogelijk. Alleen wat ik niet wist is dat deze tickets eigenlijk voor alleen-reizigers is, dit staat nergens vermeld op de site van KLM. Dit wil dus zeggen dat ik niet bij mijn partner kan zitten, en dat willen we dus wel. Als dit vermeld was op de site dan had ik deze tickets dus niet gekocht. Ik heb contact opgenomen met KLM, maar de enigste mogelijk die ze me daar kunnen geven is een via via route tegen een bijbetaling van €380. Mijn vraag is: kan KLM dit zomaar doen of hebben wij ook nog misschien wat rechten?

Alvast bedankt.

Dit is belangrijke informatie die de luchtvaartmaatschappij u niet mag onthouden opdat u een goed en overwogen keuze kunt maken voor de koop een feit is. Heeft u ook tijdens het proces meerdere tickets tegelijk kunnen kopen of moest het proces opnieuw afgelopen worden? U zou zich kunnen beroepen op gerechtvaardigd door de maatschappij bij u opgeroepen vertrouwen dat van belang is bij de afweging een lange vlucht te maken. En nakoming eisen zoals u dacht dat het kon, dus geen restrictie op stoelkeuze.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Ik heb in één keer de tickets gekocht, heen en terug. Later ben ik er pas achter gekomen dat het tickets zijn voor "solo" reizigers. Dit via de site van Delta Airlines, deze voeren de vluchten uit. De enige optie die ze me kunnen bieden is om via een andere luchthaven te vliegen, uiteraard tegen bijbetaling. Wat zou ik nu kunnen doen?


Deze informatie had niet mogen ontbreken . U kunt de aanbieder houden aan het aanbod, de inhoud van de koopovereenkomst zoals u dat mocht verwachten. De vraag is natuurlijk wel of men geneigd is om korte termijn hieraan gevolg te geven. Indien u snel moet vertrekken zou u de zaak ook nog later kunnen bevechten. ( en betaling onder voorbehoud van rechten)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wederom bedankt voor de snelle reactie. Het lijkt erop dat ze sowieso niet mee gaan werken. Maar ik heb nog voldoende tijd hiervoor.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag