Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Ik heb een arbeidsconflict met mijn werkgever. Ik heb mij na een voorval ziek gemeld. Stand is nu, na bezoek bedrijfsarts gisteren (maandag): de klachten van werknemer worden primair veroorzaakt door de arbeidssituatie, zij zijn niet het gevolg van ziekte of gebrekā€. Bedrijfsarts oordeelde om of te kijken de situatie uit te praten, en dan kijken naar gedeeltelijk werk hervatten, of evt. uiteen gaan. Het gaat om psychische klachten en het is dus een ziektemelding die niet in de ziektewet hoort. Hij heeft dit naar mijn manager gemaild. Vandaag (dinsdag) belde zij mij en ze zegt dat ze mij daarom beter heeft gemeld. Ik spreek haar morgen (woensdag) en zij zegt me dat ze me daarom dinsdag en woensdag op buitengewoon verlof heeft gezet.
M.i. is dat niet terecht. Ik heb me namelijk niet beter gemeld en zit nog altijd met de problemen.

Kan zij mij beter melden? Kan ik mij evt. donderdag weer ziek melden? De situatie is ontstaan n.a.v. dingen op het werk dus ik vind niet dat ik daardoor op mijn loon gekort moet worden (ik zit nou niet bepaald voor de lol thuis) maar ik weet niet hoe dat juridisch in elkaar zit.

Mvg.

Men noemt uw ziekte 'situationele arbeidsongeschiktheid'. Op grond van de STECR Werkwijzer wordt dan een time-out van 02 weken voorgesteld. In die 2 weken moet het probleem dan, b.v. via mediation, opgelost worden. Uw manager loopt dan ook een beetje te hard van stapel. Van groot belang is ook wat de bedrijfsarts (BA) precies gezegd/aanbevolen heeft?

U bent de enige die zich beter kan melden. Wanneer u na een advies van de BA de arbeid te hervatten niet gaat werken, dan kan de werkgever de loonbetaling opschorten.

Zich ziek voelen, maar volgens de BA niet ziek zijn is altijd een heel lastige situatie. Juridisch zeer interessant, maar voor de werknemer vaak ellende. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag