Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan ik in een huurovereenkomst bedrijfsruimte opnemen dat het contract steeds voor 1 jaar verlengd wordt met een opzegtermijn van e maanden? Onze kandidaat huurder wil dit graag en wij vinden dit prima. Ik lees alleen steeds over contracten van 5 jaar.
Ik hoor het graag.

Allereerst van belang of dit verhuur betreft onder de vigeur bedrijfsruimte volgens de wet :
een gebouwde onroerende zaak of gedeelte daarvan, die krachtens overeenkomst van huur en verhuur is bestemd voor de uitoefening van een kleinhandelsbedrijf, van een restaurant- of cafébedrijf, van een afhaal- of besteldienst of van een ambachtsbedrijf, een en ander indien in de verhuurde ruimte een voor het publiek toegankelijk lokaal voor rechtstreekse levering van roerende zaken of voor dienstverlening aanwezig is;

Als dat zo is mag worden afgeweken van de 5 jaar termijn , voor maximaal twee jaar. Daarna ontstaat van rechtswege een contract van 5 jaar tenzij minus 2 jaar. U kunt een andere overeenkomst sluiten voor het verstrijken van die termijn ( twee jaar) met goedkeuring van de rechter. Dit is zo een beetje het door de wet gegeven kader. Waar het met name om gaat is dat niet ten nadele van de ondernemer wordt afgeweken . Als goed wordt gemotiveerd in het contract waarom dit in dit geval niet zo is , zal een afwijking mogelijk zijn.

Is het verhuurder object geen bedrijfsruimte, dan is er meer mogelijk met minder bescherming voor huurder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag