Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vrouw is op 18-09-2018 met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze was zwanger en ze had een te hoge bloeddruk en een zwangerschapsvergiftiging. Ook bleek na onderzoek dat zij heel veel vocht had vastgehouden ( dit was ook te zien aan haar benen en voeten). Uiteindelijk bleek dat in haar longen en hart ook vocht zat. Ik ben dus op 18-09 een meteen naar het ziekenhuis gegaan vanuit mijn werk. Ik ben daarna 19-09,20-09,21-09 in het ziekenhuis gebleven omdat het niet zo goed ging met mijn vrouw. Op 20-09 is zij bevallen d.m.v. een keizersnee. De volgende week 24-09 heb ik een hele dag gewerkt en de rest ben ik vanaf 14.00 uur vrij geweest, mijn werktijden zijn van 8.30/17.00 uur. Afgelopen maandag 01-10 is ook de kraamzorg gestopt ook hier hebben wij extra kraamzorg gekregen omdat de situatie niet goed was met mijn vrouw. Ik ga nu per 1-11 naar een andere werkgever, en mijn huidige werkgever wil mij deze week (week 40) geen vrij meer geven onlangs de situatie thuis, ik zit momenteel in de min met mijn uren maar dit kan gecompenseerd worden met mijn salaris en/of eindafrekening. Nu is mijn vraag kan mijn huidige werkgever mij verlofaanvraag weigeren onlangs de situatie thuis? Mijn vrouw kan namelijk heel moeilijk lopen en kan alleen de baby niet optillen, geen trap lopen. Heb ik geen recht op (calamiteiten)verlof met deze situatie.

Allereerst voor u en uw vrouw heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Bevalling van een kind hoort plezierig en fijn te zijn en niet met allerlei toestanden gepaard te gaan.

Calamiteitenverlof? -> nee, dat had u op 18/09.

U kunt wel aanspraak maken op (kortdurend) zorgverlof. Immers u moet voor uw vrouw en kind zorgen. De werkgever moet dat honoreren. Doet hij dat niet, dan adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst bedankt voor je reactie, stel dat ik zorgverlof ga krijgen (ik denk niet dat zij het gaan accepteren vooral ook omdat ik naar een andere werkgever ga) moet ik hiervoor ook uren inleveren.

Alvast bedankt voor je reactie.


Bij zorgverlof heeft u recht op minimaal 70% van het loon (met het wettelijk minimumloon als ondergrens).. Zoals in mijn vorige reactie vermeld moet de werkgever deze aanvraag accepteren. Uw vertrek maakt dat niet anders. Bij verdere vragen/problemen -> zie mijn eerdere verwijzing. Een gespecialiseerd advocaat is lid en een specialisatievereniging. Meestal zal een advocaat dat vermelden op de website van zijn/haar kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag