Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,
Een klussenbedrijf heeft een renovatie van een dakgoot slechts gedeeltelijk uitgevoerd: 25% van de werkzaamheden zijn niet gedaan. Ondanks allerlei loze beloftes is twee jaar na betaling van de klus geen constructieve actie van deze persoon meer te verwachten. Ik heb een kopie waarin mijn betaling aan hem voor deze werkzaamheden staat gedocumenteerd. Ik heb een uitgebreide email-wisseling waarin veel wordt beloofd, maar uiteindelijk niets wordt waar gemaakt. Kan ik tegen deze persoon aangifte doen bij de politie?
Momenteel wacht ik een vordering mijnerzijds af, maar heb weinig vertrouwen. Kan ik met mijn vordering eventueel naar een incassobureau stappen? Graag verneem ik van.
Vriendelijke groet, FvdH

Aangifte in deze heeft weinig zin. Het lijkt erop dat u niet serieus wordt genomen door het bedrijf. Een brief van een jurist kan wellicht schot in de zaak brengen t.a.v. de uitvoering van de klus. Wat betreft de vordering kunt u na aanmaning naar een incassobureau. Met dit laatste kan ik u desgewenst ook mee helpen. Wilt u hulp, neemt u dan direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Eerst maar even een duidelijke ingebrekestelling met datum verleden plus verzuim plus aansprakelijkstelling voor de schade sturen, en ontbinding omdat het vertrouwen is weggenomen en vanwege het verzuim ( datum verleden nadat de aannemer zijn kansen op herstel heeft verspeeld.) U moet de brief aangetekend versturen en twee weken de tijd geven om het bedrag te betalen dat u nog meent van hem te kunnen vorderen. Daarna is een incassotraject en dagvaarding mogelijk. Ik wil en kan u met alles stappen helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag