Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurverhoging vanwege dubbel glas

Onze huiseigenaar heeft opdracht gegeven dubbele ramen te plaatsen. Momenteel is een bedrijf daarmee bezig.
Hij wil daarna de huur met 32 euro per maand verhogen.
Wij hebben moeite met deze gang van zaken om twee redenen.
1 Er is niet echt toestemming aan ons gevraagd.
2 We betalen nu ongeveer 70 euro per maand aan energiekosten en we verwachten hooguit een minimale verlaging hiervan. Netto gaan we dus meer woonkosten hebben.
Onze vraag: mag de huiseigenaar dit opleggen?

Er zal inderdaad toestemming aan u in dit geval gevraagd moeten worden. Verder zal de huurverhoging in relatie moeten staan tot de woonverbetering, d.w.z. dat de huurder voordeel gaat ervaren door de verbetering. Als u kunt aantonen dat er een minimale verlaging van de energiekosten is, dan raad ik u aan de verhuurder schriftelijk te melden niet akkoord te zijn met de huurverhoging. Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Als er voorafgaand aan een woningverbetering geen overeenstemming daarover bestaat (en over de met de woningverbetering corresponderende huurverhoging), dan mag de verhuurder de huurprijs niet verhogen.
Ook als er wel overeenstemming tussen huurder en verhuurder is over de woningverbetering kunt u de huurcommissie de huurverhoging laten toetsen; de huurverhoging moet in verhouding zijn tot de verbetering aan de woning en de nieuwe huurprijs mag niet hoger zijn dan de maximale huurprijs volgens de puntentelling van de woning.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag