Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Voor enkele klussen in huis heb ik een klusjesman laten komen die na een rondgang een offerte heeft opgesteld, opgesplitst per klus.
Een van de klussen heb ik als volgt omschreven bij het maken van de rondgang: ik woon in een oud huis met scheve (gips)muren en plafonds. In de kamer waren kieren tussen muren en plafond waardoor ik als ik zou gaan schilderen nog steeds geen mooi resultaat had. Mijn vraag was: werk de kieren weg, en de naad tussen behang / deurpost. Zodat de ruimte schilderklaar is.
Aan een kant van het plafond zateneen aantal ouderwetse electradozen. De klusjesman stelde voor hier een koof omheen te maken omdat dit niet achter een lat weggewerkt kon worden. Voor de rest van de plafondrand wilde hij hoekse sierlatten gebruiken. Ik ging akkoord: als de slordige kieren maar niet meer te zien waren..
Bij thuiskomst zag ik dat er een koof was gemaakt en aan drie zijden sierlatten langs het plafond. Maar: met enorme kieren, nu tussen sierlat en muur en sierlat en plafond! Van onder af bekeken zie je kieren van soms wel anderhalve cm.
Ik vertelde hem dat het idee was ‘kiervrij’ te kunnen verven. Hij zei dat het huis nu eenmaal scheef is en een rechte lat nooit op een scheve muur / plafond kan aansluiten zonder te kieren.... Ik zei hem dat ik hier dus netto niets mee opgeschoten was qua ‘schilderklaar’. Volgens hem wel, omdat hij het nu ‘kitklaar’ had gemaakt, wat het eerst niet was. Ik vroeg hem dat kitten dan uit te voeren als afwerking van de geplaatste latten en in de geest van wat mijn opdracht was. Hij zei dat kitten onder schilderwerk valt.
Al met al zit ik dus met grotere kieren waar ik niet tevreden mee ben. Op de offerte stond niet ‘dichten van kieren’ maar ‘plaaten afwerklatten’....Heeft hij gelijk en kan ik niet van hem verwachten mijn kamer kiervrij te maken?

Hier zie ik verschil van kennis en daardoor van mening ontstaan tussen de klusjesman, die kennis zou moeten hebben, en U. De eerste had vooraf moeten doorvragen om ieder geval zeker te stellen dat hetgeen u wenste duidelijk was zodat hij u had kunnen vertellen dat dat technisch wellicht niet mogelijk zou zijn.

Misschien zou u een tweede offerte kunnen aanvragen om te bezien om hetgeen u wenst wel echt mogelijk is/was. Daarna wordt duidelijk of u hier juridisch iets mee kan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag