Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij willen een huis met wat grond kopen in het buitengebied. De bestemmingsplan is agrarisch, mag ik hier als burger gaan wonen of moet dan het bestemmingsplan gewijzigd worden? En hoe ingewikkeld is dat dan?

Wanneer het perceel waar u wilt gaan wonen een agrarische bestemming heeft, dan mag er alleen gewoond worden door een agrarische ondernemer. De gebouwen op een agrarisch perceel mogen uitsluitend gebruikt worden voor agrarische bedrijfsvoering. ook nieuwe en additionele gebouwen op een agrarisch perceel worden getoetst aan de agrarische bedrijfsmatigheid. Slechts als het bouwwerk noodzakelijk is voor het beheer en toezicht van het agrarisch bedrijf is het toegestaan.
Als u er als niet agrarische ondernemer zou willen gaan wonen, zal het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden, of u moet vrijstelling van de bepalingen in het bestemmingsplan krijgen. In hoeverre een dergelijke vrijstelling van de bepalingen in het bestemmingsplan mogelijk is, hangt af van wat daaromtrent bepaald is in het bestemmingplan (binnenplanse vrijstelling) en van het beleid van de gemeente daaromtrent (buitenplanse vrijstelling).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag