Vraag

Op dit moment huur ik een woning particulier
Eerst had ik een contract voor bepaalde tijd van een jaar
Helaas had ik toen nog geen andere woning
Toen heb ik nog een contract voor een half jaar gekregen
Nu loopt deze bijna af en heb ik nog geen andere woning helaas.
Nu zat ik wat te zoeken over huurbescherming en dergelijke en zag dat er eigenlijk geen 2 contracten voor bepaalde tijd gegeven kunnen worden en dat je dan automatisch een contract voor onbepaalde tijd verkrijgt hierdoor.
En zo ook huurbescherming

Kunt u mij zeggen of dit juist is en ik dese rechten eigenlijk verkregen heb?

Deel deze vraag

2 Reacties

Ik zou graag uw huurcontract(en) zien om gericht uw vraag te kunnen beantwoorden, maar in beginsel heeft u gelijk. Op basis van in 2016 nieuwe huurregels is het mogelijk om een woning tijdelijk te verhuren voor de duur van maximaal 2 jaar. Wordt die huurovereenkomst niet tijdig beƫindigd of wordt de huurovereenkomst verlengd dan ontstaat in beginsel van rechtswege een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd en verkrijgt de huurder volledige huurbescherming.
Het lijkt me derhalve dat u het juist heeft en dat u huurbescherming heeft.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Dat klopt als er geen sprake is van een contract op basis Leegstandswet . Er worden veel fouten gemaakt met de interpretatie van de wet door particuliere verhuurders en zelfs corporaties en makelaars al dan niet bewust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm