Stel vraag

Particulier


Wat voor bewijs bij verjaring grond? ik heb 4 verklaringen van bewoners dat tuin in bezit genomen is in 1982 door toenmalige eigenaar woning. Gemeente zegt dat dat niet voldoende is. Ik heb alleen nog foto uit 2006 van voortuin. Het is duidelijk voor iedereen te zien dat tuin bij woning hoort. Nu pas gaat gemeente controleren op 'snippergroen' Ik woon er sinds 2006 en er is nog nooit iemand van gemeente in mijn voortuin geweest voor onderhoud.

Veelal gebruiken wij luchtfoto's om aan te tonen dat een bepaalde situatie al langere tijd bestaat. Er zijn verschillende instanties en ondernemingen die een fotoarchief aanleggen en bewaren met luchtfoto's van Nederland. Mogelijk zult u ervoor moeten betalen maar met dergelijke foto materiaal is goed en onbetwistbaar bewijs te leveren.

Beoordeel dit antwoord:

Natuurlijk zegt de gemeente dat ; zij verliest eigendom en is uw juridische tegenstander. Pas in een zaak zal het bewijs echt worden gewaardeerd. Als u zeker bent kunt u het feit voorlopig inschrijven via de notaris waarna de gemeente juridisch verweer zal moeten voeren. Ik raad u aan een quick scan op uw beroep op de bevrijdende verjaring door langdurig bezit : zodat uw stellingen hout snijden , dat wil zeggen daadwerkelijk worden getoetst aan de wet en de rechtspraak. ( want wat is een vereiste voor bezit enz)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag