Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben in 2015 gescheiden. In ons echtscheidingsconvenant is afgesproken 3 lijfrentepolissen te 50/50 te splitsen.

De polissen zijn van gezamenlijk geld en staan op mijn naam, ik heb enkele maanden na de scheiding papieren ter ondertekening ingediend bij mijn ex om ze te laten splitsen.

Zij heeft ​de verdelingspapieren​ niet ondertekend, ​enige tijd na voltrekking van de echtscheiding was​ ze​ van mening recht te hebben op meer dan 50% om op die manier de erfenis van haar ouders ​die tijdens ons huwelijk in de gemeenschap kwam, ​helemaal naar zichzelf toe te halen. De advocaat-mediator heeft haar bij het opstellen van het convenant al gezegd dat dit niet aan de orde is omdat die erfenis in de gemeenschap viel.

Ik heb herhaaldelijk aangedrongen dat ze de papieren voor gelijke verdeling zou tekenen conform het convenant.

Ik kwam er dit jaar achter dat door een beleidswijziging van de verzekeraar, ​lijfrentepolissen​ ​​medio tweede helft 2017 ​niet meer worden gesplitst.

Alle stortingen zijn voldaan en per februari 2019 moet besloten worden in welke vorm de polissen voortgezet moeten worden.

Over de wijze waarop het voortgezet moet worden verschillen we totaal. Ik wil bijvoorbeeld eerder dan zij de polissen laten uitkeren omdat ik eerder stop met werken.

Ik ben nu gedupeerd omdat zij niet handelt volgens de afspraken in het convenant​. Ik kan niet zelfstandig beslissen en beschikken over mijn helft van het geld.

Mijn rechtsbijstandsverzekering zegt dat deze kwestie niet onder mijn polis valt.

Het lijkt mij dat uw ex aansprakelijk is voor de schade die u lijdt. Graag kijk ik de stukken voor u na ter beoordeling van uw juridische situatie. U kunt desgewenst rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag